Om verdivalg
Hvorfor ender norske forbrukere opp med mest mat av høyst ordinær kvalitet fra utlandet, som selges til norske priser i norske dagligvarebutikker?
Når vi har alle forutsetninger for å lage verdens reneste og beste mat selv?
Vi har mer enn nok matjord (per innbygger), vi har ren luft, rent vann, ren jord og ren energi!
Også ender vi opp med en haug med masseproduserte og ultraprosesserte greier fra noen av de største matkonsernene i Europa og resten av verden!
Hvorfor?
Fordi det lønner seg, så klart!
For de som produserer disse greiene og for de som selger det til oss.
Sistnevnte får godt betalt av disse aktørene for å pushe denne høyst middelmådige maten på oss nordmenn!
Og det er ikke sånn at vi får det beste fra utlandet akkurat. Dr Oetker er ikke det ypperste tysk matkunst har å by på, for å si det sånn!
Dette begrenser egentlig bare våre egne muligheter til å lage mat i verdensklasse! Det er vi ganske gode på faktisk. Og vi kunne vært enda bedre!
Er det noen som kan forklare meg hvorfor vi aksepterer dette?
Det går nemlig både på lommeboka og helsa vår løs - i tillegg til at skusler bort vår egen evne til å forsyne oss selv med verdens reneste mat!!
Jeg synes det er på høy tid at noen stopper denne galskapen. Mens det fortsatt er noe igjen å redde.
Markedet fikser ikke disse greiene.
Dette handler om verdivalg.
Det har ingen markeder fikset.
Noensinne.
Foto: @haugensnorre
... Se meirSe mindre
9 måneder siden